SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SPLETNE TRGOVINE

Splošni pogoji spletne trgovine Kulturnega društva Ars Magna so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Z oddajo naročila za nakup izbranih artiklov na našem spletnem mestu se strinjate s splošnimi pogoji sodelovanja in nakupa.


  Pogoji nakupa na spletnem mestu www.kdarsmagna.com

Kupec potrjuje, da je seznanjen s celotnim besedilom Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine na spletnem mestu www.kdarsmagna.com (v nadaljevanju: Pogoji) in se z njimi strinja.

Spletno prodajo na www.kdarsmagna.com izvaja Kulturno društvo Ars Magna, Sečovlje 42a, 6333 Sečovlje, matična številka 4085507000 (v nadaljevanju: KD Ars Magna). KD Ars Magna ni zavezanec za plačilo DDV-ja (davčna številka: 31648819).

Spletna trgovina www.kdarsmagna.com vam preko spleta omogoča nakup notnih knjig, zbirk, literarnih knjig, zgoščenk iz lastne produkcije, ki so na zalogi, kar je razvidno iz prikaza na strani artiklov »Spletne prodaje«. Na spletnem mestu www.kdarsmagna.com si lahko ogledate našo ponudbo, informacije o artiklih in cene. Pogoji nakupa so določeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.


  Naročanje

Pogoj za opravo nakupa v spletni trgovini www.kdarsmagna.com je registracija obiskovalca. Obiskovalec se mora ob prvem nakupu registrirati, s tem se vpiše v bazo kupcev KD Ars Magna in pridobi svoje uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nesporno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Varovanje osebnih podatkov je opisano v nadaljevanju pod posebno točko.

Ob vsakem naslednjem nakupu se mora uporabnik v spletno trgovino prijaviti z ob registraciji pridobljenim uporabniškim imenom in geslom, po prijavi v spletno trgovino pa lahko v zavihku Moj račun svoje podatke spreminja, posodablja in pregleduje (naslov, geslo za dostop, pregled preteklih naročil itd…).

Po pregledu ponudbe ob izbranih artiklih  uporabnik izbere možnost "Dodaj v košarico". Izbrani artikli so zbrani v košarici, ki jo lahko uporabnik kadarkoli preveri in v njej uredi artikle (spremeni količino  in/ali jih odstrani iz seznama). Uporabnik naročilo zaključi s klikom na gumb »Na blagajno«, kjer pregleda seznam izbranih izdelkov. V košarici uporabnik v 3 korakih opravi celoten nakup:

1. korak: uporabnik pregleda svoje naročilo (seznam in količino artiklov) in ga poljubno spremeni; v primeru spremembe količine se znesek v košarici avtomatsko preračuna. S klikom na gumb »Na blagajno« uporabnik nadaljuje nakupni postopek v 2. korak;
2. korak: uporabnik vnese podatke o e-pošti, izbere način dostave (strošek pošiljanja bo prikazan pred oddajo naročila), vnese osebne podatke: email naslov, (geslo v kolikor še ni registriran), ime in priimek, telefon. Vpisati mora tudi podatke za račun kot so: ime in priimek, izbrati državo, mesto, pošto, naslov. Uporabnik izbere tudi vrsto plačila (Paypal, plačilo po povzetju, nakazilo na bančni račun). V tem koraku lahko sporoči tudi posebno željo, vpiše verifikacijsko kodo (catchpa), ter pregleda in se z potrditvenim klikom strinja z opisanimi pogoji nakupa. Z klikom na Pregled naročila gre v 3. in zadnji korak.
3. korak: Uporabniku se prikaže potrditev nakupa, hkrati prejme tudi e-poštno sporočilo o potrditvi nakupa s povzetkom nakupa na e-naslov, katerega je vpisal v košarici.

Z uporabnikovo  potrditvijo in izvedbo naročila v 3. koraku nakupnega postopka podjetje KD Ars Magna pošlje elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila.

Pred potrditvijo KD Ars Magna naročilo pregleda in si pridržuje pravico do zavrnitve v primeru, da artikla ni več na zalogi ali očitno napačnih cen, ki lahko nastanejo v primeru napak pri avtomatiziranih prenosih, o čemer bo kupec obveščen v najkrajšem možnem času.  V primeru nejasnosti, preverjanja podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave lahko KD Ars Magna pokliče kupca na njegovo telefonsko številko, ki jo je vnesel v košarici.

Kupoprodajna pogodba med KD Ars Magna in kupcem je sklenjena v trenutku, ko KD Ars Magna potrdi naročilo. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za podjetje KD Ars Magna kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, ki so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče. Z oddajo naročila kupec jamči za točnost podatkov in hkrati potrjuje pogoje poslovanja ter jih nepreklicno in izključno priznava in sprejema kot sestavni del njegovega naročila.

Potrjeno naročilo oziroma sklenjena pogodba se v elektronski obliki nahaja na sedežu podjetja KD Ars Magna, Sečovlje 42a, Sečovlje 6333.

Kupec lahko pridobi kopijo pogodbe z zahtevo po elektronski pošti na e-naslov info@kdarsmagna.com ali po telefonu na št. 041 249 369

Stroški, povezani z uporabo komunikacijskega sredstva pri naročanju se ne razlikujejo od osnovne tarife.


  Stvarne napake, reklamacije in garancija

V skladu z ZVPot podjetje KD Ars Magna, d.d. nosi odgovornost za stvarne napake na izdelkih.

Kupec mora podjetje KD Ars Magna o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v roku dveh mesecev od odkritja napake in hkrati omogočiti pregled blaga. KD Ars Magna ne odgovarja za stvarne napake na izdelkih, ki se pokažejo po poteku z zakonom določenega roka od prevzema blaga.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na blagu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

V KD Ars Magna se zavedamo pomembnosti reklamacij, zato se trudimo, da jih rešimo v najkrajšem možnem času, v obojestransko zadovoljstvo in v skladu z zakonsko veljavnimi določili.

Reklamacijo (vračilo napačnega, nepopolnega ali poškodovanega blaga - izdelka) javite preko e-pošte info@kdarsmagna.com ali po telefonu na št. 041 249 369.

Po potrditvi oz. uskladitvi z vami bomo organizirali prevzem pošiljke preko Pošte Slovenije (ali v digitalni obliki po e-mailu). Poleg blaga - izdelkov obvezno predložite kopijo originalnega računa.

KD Ars Magna je s svojim lastnim servisom organiziranem na sedežu v Sečovlje 42a, Sečovlje 6333, usposobljena za tehnično presojo glede morebitnih okvar in samostojno odloča o reševanju reklamacij, o zamenjavi izdelka v okvari, razen v primerih, kjer je označeno drugače.

Cene

Vse cene so prikazane v EUR in vključujejo DDV. Cene in ostale ugodnosti (popusti…) veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Navedene cene veljajo le za nakup preko spletne trgovina www.kdarsmagna.com in za spodaj navedene načine plačila pod navedenimi pogoji.

KD Ars Magna si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen asortimana brez predhodnega obvestila.

V primeru, da je podatek o ceni napačen oz., da se cena spremeni med obdelavo naročila, KD Ars Magna kupcu omogoči odstop od nakupa.

  Plačilo

V spletni trgovini www.kdarsmagna.com so na voljo naslednji načini plačila:

- po Paypal-u
- po povzetju – z gotovino (kupec plača stroške dostave)
- po bančni kartici
- po predhodnem nakazilu na račun

Z oddanim naročilom v spletni trgovini, se kupec zavezuje, da bo pri izbranem plačilu »po povzetju«, ob prevzemu blaga poravnal kupnino in stroške. Kupec ob prevzemu pošiljke obvezno podpiše vse spremne dokumente (dobavnica, ...).

Pri izbranem plačilu »po predračunu« boste v svoj elektronski predal prejeli podatke za izvedbo plačila: znesek plačila, transakcijski račun, referenco oz. sklic in namen plačila. V tem primeru boste naročeno blago plačali s splošnim plačilnim nalogom UPN (obrazec) na banki, pošti ali preko svoje spletne banke. Po opravljenem plačilu nam lahko zaradi hitrejše obravnave naročila na e-naslov info@kdarsmagna.com pošljete potrdilo o plačilu. Prejeti predračun je potrebno poravnati najkasneje v 5 delovnih dneh, v nasprotnem bo KD Ars Magna naročilo preklicala.

Plačilo na TRR podjetja KD Ars Magna, d.d. je mogoče samo kot predplačilo na podlagi predračuna.


Dostava in prevzem

KD Ars Magna vam bo naročeno blago, ki je na zalogi, običajno dostavila v največ 5 delovnih dneh po prejetju naročila oz. po prejetem plačilu v primeru izdelave predračuna, če ni drugače označeno. Zaradi praznikov ali vikendov se lahko čas pošiljanja podaljša, zato prosimo za razumevanje. Če naročenega blaga trenutno ni na zalogi, vas bomo obvestili po elektronski pošti ali telefonu.

Dostava se izvaja v sodelovanju s Pošto Slovenije ali drugim dostavljalcem. Če vas v času dostave ni doma, lahko naročene artikle prevzamete v skladu s pravili dostavne službe.

Dostava blaga je mogoča samo na naslovih v Sloveniji. V primeru naročanja digitalnih vsebin pa tudi v tujini preko Paypal plačil.


  Stroški dostave, račun

Stroške pakiranja in dostave plača kupec. Strošek se izračuna glede na veljaven cenik in maso pošiljke. Strošek pošiljanja bo izračunan in ločeno prikazan pred oddajo naročila. DDV je vključen v ceno dostave.

Stroški pakiranja in dostave se obračunajo že pri nakupu v spletni trgovini www.kdarsmagna.com.

Kupec prejme blago dostavljeno na naslov v skladu s pravili dostavne službe.

Ob prejemu dostavljenega blaga bo kupec prejel tudi originalni račun z vsemi podatki in v skladu s pogoji prodaje, objavljenimi na tej strani in potrjenimi ob oddaji naročila.

KD Ars Magna po odpremi naročenih artiklov na zahtevo pošlje kupcu tudi račun in sicer v elektronskem formatu na e-naslov kupca.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila, ker kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov KD Ars Magna ne bo upoštevala.

  Odstop od pogodbe

Potrošnik ima pravico, da brez navedbe razlogov v 14 dneh od prevzema blaga odstopi od pogodbe in v tem času pošlje pisno obvestilo o odstopu (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti).

Za uveljavitev pravice do odstopa mora potrošnik z nedvoumno izjavo obvestiti podjetje KD Ars Magna d.d., Sečovlje 42a, Sečovlje 6333, e-pošta: info@kdarsmagna.si, telefon: 041 249 369 o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe (pisno po pošti ali elektronski pošti).

V ta namen lahko potrošnik uporabi priloženi vzorec-odstopni obrazec, ki je potrošniku na voljo tukaj.

V primeru odstopa od pogodbe nosi potrošnik neposredne stroške vračila blaga.

Če je potrošnik blago že prejel in od pogodbe odstopa, mora blago vrniti KD ARS Magni čimprej oz. najkasneje v roku 30 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Blago mora kupec vrniti nepoškodovano, v nespremenjeni količini in v originalni, nepoškodovani embalaži, skupaj z vso pripadajočo dokumentacijo in kopijo originalnega računa.

KD Ars Magna vrne kupnino v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu. KD Ars Magna ima pravico zadržati vračilo prejete kupnine do prevzema vrnjenega blaga oziroma dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj.

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.


  Pritožbe in spori

KD Ars Magna spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in si bo po svojih najboljših močeh prizadevala zagotavljati učinkoviti sistem obravnavanja pritožb.

V primeru težav, se kupec s KD Ars Magna lahko poveže telefonsko na številko 041 249 369 ali po elektronski pošti na info@kdarsmagna.com.  Pisna pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@kdarsmagna.com.

Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

KD Ars Magna bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo in sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga obveščala o poteku postopka.

Morebitne  spore, ki bi nastali z uporabo spletne trgovine www.kdarsmagna.com med kupcem in KD ARS Magna, bosta stranki prvenstveno reševali sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, je za reševanje sporov pristojno stvarno pristojno sodišče v Kopru.

KD Ars Magna ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.


  Varovanje osebnih podatkov

S sklenitvijo pogodbe o nakupu soglašate, da vaše osebne podatke shranimo in jih uporabljamo izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, obveščanja o novostih) in ostalo potrebno komunikacijo.

KD Ars Magna se obvezuje, da bo z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki ravnala v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ustrezna zaščita pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali odkritjem s strani tretjih oseb). Kljub ustreznim tehničnim in organizacijskim postopkom za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo, KD Ars Magna  ne more izključiti morebitne zlorabe podatkov, saj je internet navkljub varnostnim ukrepom in varnostnim komunikacijskim protokolom nepredvidljiv medij.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi sam uporabnik, s tem, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter za ustrezno originalno opremo svojega računalnika, ki je posodobljena in protivirusno zaščitena.

Za potrebe Poslovanja KD Ars Magna zbira naslednje uporabnikove podatke: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte, kontaktno telefonsko številko ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesejo v obrazce na spletnem mestu www.kdarsmagna.com

KD Ars Magna ne odgovarja za točnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki.


  O piškotkih in njihovi uporabi

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Piškotki niso nič novega, zakon je posegel zgolj v način obveščanja in soglasja uporabnikov spletne strani glede njihove uporabe. Preberi več


  Osnovni podatki o ponudniku storitev spletne trgovine:

Kulturno društvo ARS MAGNA
Sečovlje 42a, Sečovlje 6333
Internet: www.kdarsmagna.com
E-pošta: info@kdarsmagna.com
Telefon: 041 249 369

Davčna številka: 31648819
Matična številka: 4085507000
Zastopnica: Češnjevar Glavina Aleksandra

IBAN SI56 6100 0001 3718 281
DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA


  KD Ars Magna si pridržuje pravico do sprememb pogojev poslovanja spletne trgovine KD Ars Magna kadarkoli, kakorkoli in brez predhodnega opozorila.

 

"Glasba je višje razodetje kot vsa modrost in filozofija."
Ludwig van Beethoven